Aanhangerlessen

Algemeen

Rijschool Michel Bakker geeft een aanhangeropleiding opmaat, geheel aangepast aan je eigen lestempo en ervaring.De opleiding voor categorie BE (E achter B) bestaatalleen uit een praktisch gedeelte.

Aanhanger

Voor het geven van aanhanger rijlessen maakt Rijschool Michel Bakker gebruik van een Titan Jelsum aanhangwagen met gesloten opbouw als oplegger.


Lesauto

Voor het geven van aanhanger rijlessen maakt Rijschool Michel Bakker gebruik van een Ara blauwe Audi Q2 #limited 1.4 TSFI(automaat auto) uit 2018 als trekkend voertuig.


Proefles

Bij RijschoolMichel Bakker is het mogelijk om een afspraak te maken voor een geheel vrijblijvende proefles van 60 minuten.

Op deze manier kun je op een ongedwongen manier kennismaken met de beginselen van het rijden met een aanhanger en met je rijinstructeur. Bij de proefles behandelen we een aantal basisonderwerpen; het aan-en afkoppelen, een goede zit/stuurhouding, het instellen van de spiegels, veilig wegrijden en stoppen en het achteruitrijden met een aanhanger.

Na afloop van de proefles worden de mogelijkheden voor jouw rijopleiding besproken. We bespreken uiteraard wat je eerste indruk is van de proefles. Ook wordt er advies gegeven over welk lespakket het beste bij je past, hoe vaak je wilt en kunt lessen.

Het behalen van de theorie is bij deze opleiding niet nodig.Tevens behoort een versnelde rij of dagopleiding ook tot de mogelijkheden indien je op gewenst niveau zit. Wanneer je de rijopleiding liever in een rustig tempo doet, is dit natuurlijk ook prima! De opleiding BE wordt vaak onderschat. Daarom plannen wij bij Rijschool Michel Bakker voor het beginvan de opleiding een proefles in. Tijdens deze les wordt er bekeken hoeveel uren er nodig zijn om praktijkexamen te kunnen doen en daarna veilig met aanhanger de weg op te kunnen.


Aanhangerrijles

Tijdens de rijlessen heb je steeds les van dezelfdeinstructeur. Die kent jou dan persoonlijk goed, zodat hij of zij les kan gevenaan de hand van jouw vorderingen. Tegelijkertijd worden jouw vorderingen op eeninstructiekaart en online via PlanGo bijgehouden.

Aanhanger (BE) rijbewijs halen?

Wilt u een aanhangwagen gaan rijden waarbij het totaalgewicht van de combinatie boven 3500 kg komt, dan heeft u het rijbewijs Eachter B nodig. Het BE rijbewijs is nodig als de aanhanger inclusieflaadvermogen meer weegt dan de ledige massa van het trekkende voertuig of alsde toegestane maximum massa van de volledige combinatie meer weegt dan 3500 kg.

Benodigdheden om te starten:

·      Een geldig rijbewijs cat. B 

Theorie

De opleiding voor categorie BE (E achter B) bestaat alleen uit een praktisch gedeelte.Het is dus niet nodig om opnieuw theorie-examen te doen bij deze opleiding.BE Praktijkexamen

Na aankomst bij het CBR wordt de aanhanger combinatie geparkeerd en afgekoppeld. Bij aanvang van het praktijkexamen zal de examinator eerst de benodigde gegevens controleren of de examenkandidaat een geldig rijbewijs categorie B kan overleggen en de oproep moet ondertekend worden. De examinator zal eerst uitleg geven over het examen direct daarna worden er vragen gesteld over de aanhanger combinatie (auto en aanhanger) die betrekking hebben op de kentekenbewijzen. Vervolgens moet er een ogentest afgenomen worden om het gezichtsvermogen te testen. Er volgen na de ogentest vragen over de staat van de aanhanger combinatie (bijvoorbeeld: over de verlichting, lading, banden enzovoorts. Vervolgens gaat u de aanhanger aankoppelen aan de auto. Na het aankoppelen kan de examenrit beginnen. De examinator zal de instructies tijdig aan u geven. Er wordt tijdens de rit van u verwacht dat u twee bijzondere verrichtingen voldoende uitvoert. Na terugkomst bij het CBR moet de aanhanger combinatie geparkeerd en afgekoppeld worden. Bij terugkomst in de examenzaal wordt direct de uitslag medegedeeld.

Gezondheidsverklaring (Eigen verklaring)

Dit is een formulier met vragen over je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. 
Als je één of meer vragen op de gezondheidsverklaring met 'ja' beantwoordt, is het verstandig even langs je huisarts te gaan, deze zal dan een aantekening op je gezondheidsverklaring zetten. 
Uit de aantekening van de arts op de gezondheidsverklaring of het onderzoek van de specialist zal vaak blijken dat je geschikt bent voor het besturen van motorrijtuigen.

Hulp nodig? Neem contact met ons op: +31 (0) 651 708 197